Grillzöldségek és okra

Itt a grillszezon, ami nemcsak hogy finom, de praktikus megoldás is a kánikulában. Mi az óriáspalacsinta-sütőt használjuk e célra.

Azért is tetszik a grillezés, mert emlékszem, milyen jó volt, amikor szalonnasütéskor hagymát is sütöttünk. Odavoltam érte. Szalonnát már nem sütök, de hagymát így igen!
Tulajdonképpen bármilyen zöldséget lehet grillezni, és többféle pác is használható. Mi most az egyszerűség kedvéért mindössze sóval és olívaolajjal kentük be a zöldségeket, de így is fantasztikusan finom ebédre tettünk szert, hiszen a zöldségek saját íze nagyon jól érződött.

Ami az érdekessége, hogy okrát is grilleztünk. Számunkra azért különleges ez a növény (igazából mályvaféle), mert a nászutunkon kóstoltunk egy olyan rakott ételt, amiben a számunkra akkor még ismeretlen okra is volt.
A férjem látta meg a magot egy üzletben, így mi is vetettünk, és pár darabot már szüreteltünk is. Így kipróbáltuk most grillezve. Szerintem nagyon különleges, megérné kísérletezni vele mindenféle ételeket, csak az a baj, arról fogalmam sincs, hol lehet venni egyébként, ha valakinek nem terem a kertben... :s




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések