Vegán tejföl készítése

A tejföl az, ami leginkább hiányzik nekem a tejtermékek közül, és egyben úgy tapasztalom, ez a legnehezebben pótolható is.
Mostanában ezt a krémet készítjük, ha tejfölre vágyunk. Ez az, ami leginkább hasonlít hozzá, még kenyérre kenve is esszük néha, paradicsommal. :)

hozzávalók:
50g kesudió
300g natúr tofu
kb fél dl citromlé (ill. ízlés szerint)
1 ek olaj
víz
fél tk só (ha szükséges)

elkészítés:
A kesudiót éjszakára  beáztatjuk.
Másnap leöntjük az áztatólevet, és a turmixgépbe tesszük. A tofut kézzel darabokra törjük és a turmixgépbe rakjuk, majd jöhet hozzá a többi hozzávaló is. Annyi vizet teszünk a gépbe, amennyi éppen ellepi az alapanyagokat, illetve hogy a gép el tudja dolgozni.
Olyan sűrűségűnek kell lennie a végén, mint egy sűrű tejszín. Ekkor nem baj, ha egy kicsit hígnak találjuk a tejfölhöz képest, ugyanis egy lépés még hátra van: tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
Lehűtjük, és tejföl helyett alkalmazzuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések