Céklafasírt - vegán, gluténmentes



A mai főzelék mellé a hűtőben árválkodó céklát használtam fel.

Amire szükség van hozzá:
1 cékla
1 bögre aproszemű zabpehely
2 ek chia mag
Ételízesítő 
Forró víz 

A zabpelyhet leöntöttem kb 1 dl forró vízzel és allni hagytam, hogy puhuljon. A chia magot elkevertem kb 1 dl vízzel es szinten félretettem, hogy felvegye a kocsonyás állagot. Közben sajtreszelon, a nagy lyukon lereszeltem a megpucolt ceklat. 
Összekevertem a céklát a chia maggal, majd hozzáadtam a zabpelyhet. Fűszereztem és összekevertem alaposan.
Gombócokat formáztam, majd kilapítottam, mert ugy könnyebben átsül és a cékla is megpuhul.
Forró olajban sütöttem ki. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések