Céklafasírt - vegán, gluténmentes
A mai főzelék mellé a hűtőben árválkodó céklát használtam fel.
Amire szükség van hozzá:
1 cékla
1 bögre aproszemű zabpehely
2 ek chia mag
Ételízesítő
Forró víz
A zabpelyhet leöntöttem kb 1 dl forró vízzel és allni hagytam, hogy puhuljon. A chia magot elkevertem kb 1 dl vízzel es szinten félretettem, hogy felvegye a kocsonyás állagot. Közben sajtreszelon, a nagy lyukon lereszeltem a megpucolt ceklat.
Összekevertem a céklát a chia maggal, majd hozzáadtam a zabpelyhet. Fűszereztem és összekevertem alaposan.
Gombócokat formáztam, majd kilapítottam, mert ugy könnyebben átsül és a cékla is megpuhul.
Forró olajban sütöttem ki.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése