Finomfőzelék - vegán
Nagyon szeretem a finomfőzeléket. Azon kívül, hogy tényleg finom, gyorsan el is készül.
Ezúton is köszönet drága Margónak a csodás, friss répáért. :)
Igazából elfelejtettem plusz olajat hozzáadni a főzelékhez, de ez nem tűnt fel, csak órákkal ebéd után jutott eszembe. Így is jóízű, de egészségesebb.
Pontos mennyiséget azonban nem tudok mondani a hozzávalókból, annyit használtam mindenből, amennyit tálaltam itthon.
Kb 10 szál sárgarépa
Kb 500 g zöldborsó
(1 db karalábé)
Só
Növényi tej
Liszt
Viz
Friss petrezselyemzöld
(Olaj)
A répát megpucoljuk és finomra vágjuk (tudtommal innen a főzelék elnevezése), majd a borsóval és a karalábéval együtt egy fazékba borítjuk és annyi vízzel öntjük föl, amennyi jól ellepi. Kevés sóval puhára főzzük. Közben a tejet elkeverjük a liszttel, és a hőkiegyenlítés miatt adunk hozzá a főzőléből- így kerülhető el, hogy csomós legyen.
Hozzáadjuk a megpuhult zöldségekhez, majd újra összeforraljuk. A petrezselyemzöld szintén ekkor mehet bele.
Ezúttal céklafasírt készült mellé, a fenti képen pedig cukkinitócsni a feltét :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése