Cseresznyés cobbler
Még vagy 3 évvel ezelőtt tálaltam az alapreceptet - szilvával és barackkal- , amit elég sokszor elkészítettem, és akárki kóstolta, elismerően beszélt róla ;)
Idén a cseresznyetermés egy részéből sütöttem meg, jelentem, így is remekül működik! :)
A gyümölcsös részhez
1.1 kg cseresznye
3 ek nádcukor
1 cs vaníliáscukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál vaníliás pudingpor
A tésztához
25 dkg finomliszt
5 dkg nádcukor
Fél csomag sütőpor
10 dkg kókuszvaj (hideg)
1.5 dl konzerves kókusztej/ Schlagfix növényi tejszín/ vagy sima habtejszin
1 tojás
csipet só
A gyümölcsöt kimagozzuk és összeforgatjuk a cukorral, a pudingporral és a fűszerekkel.
Alaposan kivajazott sütőtálba rendezzük.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és kézzel elmorzsoljuk benne.
A tojást és a tejszínt összekeverjük, a száraz részhez adjuk, és fakanállal összedolgozzuk.
Két evőkanállal egyforma méretű kupacokat formálunk és beborítjuk a gyümölcs tetejét. Nem kell túl szorosan, valamennyire megnőnek a halmok a sütés közben, és guszta is, ha itt-ott kikandikál a gyümölcsös rész a tésztaréteg alól.
Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel aranyszínűre sütjük.
A gyümölcsöt kimagozzuk és összeforgatjuk a cukorral, a pudingporral és a fűszerekkel.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és kézzel elmorzsoljuk benne.
A tojást és a tejszínt összekeverjük, a száraz részhez adjuk, és fakanállal összedolgozzuk.
Két evőkanállal egyforma méretű kupacokat formálunk és beborítjuk a gyümölcs tetejét. Nem kell túl szorosan, valamennyire megnőnek a halmok a sütés közben, és guszta is, ha itt-ott kikandikál a gyümölcsös rész a tésztaréteg alól.
Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel aranyszínűre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése