Cseresznyés cobbler


Még vagy 3 évvel ezelőtt tálaltam az alapreceptet - szilvával és barackkal- , amit elég sokszor elkészítettem, és akárki kóstolta, elismerően beszélt róla ;)
Idén a cseresznyetermés egy részéből sütöttem meg, jelentem, így is remekül működik! :)

A gyümölcsös részhez
1.1 kg cseresznye 
3 ek nádcukor
1 cs vaníliáscukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál vaníliás pudingpor


A tésztához
25 dkg finomliszt
5 dkg nádcukor
Fél csomag sütőpor
10 dkg kókuszvaj (hideg)
1.5 dl konzerves kókusztej/ Schlagfix növényi tejszín/ vagy sima habtejszin
1 tojás
csipet só

A gyümölcsöt kimagozzuk és összeforgatjuk a cukorral, a pudingporral és a fűszerekkel. 
Alaposan kivajazott sütőtálba rendezzük.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat és kézzel elmorzsoljuk benne.

A tojást és a tejszínt összekeverjük, a száraz részhez adjuk, és fakanállal összedolgozzuk.

Két evőkanállal egyforma méretű kupacokat formálunk és beborítjuk a gyümölcs tetejét. Nem kell túl szorosan, valamennyire megnőnek a halmok a sütés közben, és guszta is, ha itt-ott kikandikál a gyümölcsös rész a tésztaréteg alól.

Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel aranyszínűre sütjük.

Langyosan tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések