Barackos mogyorókrém

Nagyon vágytam már valami csokipótlék után, ezért gondoltam egyet, és készítettem egy mogyorókrémet, némi változtatással - így lett barackos. :)
Kenyérre kenve, fánkhoz, palacsintában, és nem utolsósorban magában is finom. ;)

hozzávalók:
15 dkg (sótlan) földimogyoró
10 dkg aszalt datolya
3 dkg mazsola
7 dkg aszalt sárgabarack
1 púpos ek + 1 csapott ek karobpor
víz apránként adagolva

elkészítés:
Könnyebb a dolgunk, ha egy rövid időre beáztatjuk az aszalt gyümölcsöket, így ez lehet a nulladik lépés. Ha nincs rá időnk, az sem gond - ha a gép tud vele dolgozni.
Ha van aprítógépünk, a mogyorót aprítógépben összedaráljuk, ha nincs, akkor a kelyhes turmixba pakoljuk az összes hozzávalót. Vizet csak apránként adjunk hozzá, nehogy túl híg legyen. Az aljába kerüljenek a gyümölcsök, és csak a tetejére a mogyoró, különben a mogyoró felszívja a vizet a gyümölcsök elől, a gép nehezen bánik el a sűrű masszával, és a végeredmény nem lesz elég krémes.
Ha kész, rövid időre hűtőbe tehetjük, majd használjuk csokoládékrém helyett.

Tipp: Ez a krém sokkal jobb lett az összes eddiginél, aminek talán az egyik oka az lehet, hogy most másfajta karobport használtam, Naturganik márkájút. Igaz, világosabb a színe ahhoz képest, amit eddig használtam, így pont ellenkező eredményre számítottam, de úgy tűnik, ez sokkal finomabb. Érdemes kipróbálni.

Megjegyzések

  1. Mi is a Biorganik altal forgalmazott karobot hasznalunk, nagyon finom, kremes, lagy. De nem emiatt irok, hanem, hogy nagyon aranyos es vidam lett a hattered :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! A Tied is tetszik nekem! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések