Gyümölcskrémes

Egyszerű és nagyszerű nyári süti. :) 

hozzávalók:
tészta:
25 dkg liszt
10 dkg cukor/méz
6 ek olaj
1 sütőpor
3 dl növényi tej

krém:
1 l növényi tej
2 csomag vaníliapuding
1 csomag van.cukor
1 ek kókuszvaj
cukor ízlés szerint

gyümölcs:
fél kg eper
25 dkg - fél kg őszibarack
(vagy bármilyen más gyümölcs)

elkészítés:
A tészta összetevőit csomómentesre keverjük, majd egy közepes méretű (nálam kb 23x30 cm) tepsibe öntjük. Közepes lángon tűpróbáig sütjük.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük annyi kivétellel, hogy beletesszük a kanálnyi kókuszvajat is, ettől krémesebb lesz.
A gyümölcsöket feldaraboljuk.
Ha a piskóta megsült, kihűtjük, ráöntjük a krémet, és a tetejét jól megpakoljuk gyümölccsel.
Lehűtve tálaljuk.

A piskóta alapjául szolgáló receptet sajnos sehol nem találom. Pedig emlékeim szerint valahol itt kellene lennie...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések