Ketchup házilag

Nagyon finom házi ketchupot készítettünk, a baj csak annyi, hogy felbontás után félő, hogy megromlik, mivel nem használtunk tartósítószert. Így vagy tegyünk hozzá főzéskor, vagy felbontás után fogyasszuk el amilyen hamar csak lehet.

hozzávalók:
1 kg paradicsom
0,25 dl almaecet
1,5 ek barnacukor
1 kk só
1 kk borsikafű
1 db szegfűszeg összeőrölve
1 kk őrölt mustármag
cseppnyi szójaszósz

elkészítés:
A paradicsomot összedaraboljuk, sózzuk és felfőzzük. Amikor kezd megpuhulni, minden hozzávalót hozzáadunk. Összefőzzük. A tűzről levéve összeturmixoljuk, újra fölfőzzük, majd üvegekbe adagoljuk. Ebből a mennyiségből kb 4,5 liternyi ketchup lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések