Diófasírt

Ezt a finom fasírtot már kétszer is készítettem, nagyon jól sikerült. Tökéletes feltét főzelékekhez, szószok mellé.

hozzávalók:
2 fej hagyma
8 dkg zabpehely
4 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
7 dkg szemesre őrölt dió
zellerzöld, petrezselyemzöld
1/4 (kb 8 dkg) köményes/sima tofu
kevés borsikafű
vegamix
olaj

elkészítés:
A hagymákat kevés vízen és olajon megpároljuk. Ha puha, nem baj, ha egy kis víz még maradt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a zabpelyhet, a szeletelt (vagy összezúzott) fokhagymát, pirospaprikát, diót, az összeaprított zellerzöldet és petrezselyemzöldet. A tofut nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és azt is hozzákeverjük a masszához, majd fűszerezzük.
A masszából gombócokat formálunk, amiket majd kilapítunk. Egy tepsit kiolajozunk, és abba sorakoztatjuk őket. A tetejüket is meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 175°C-on kb 40 perc alatt megsütjük, közben fordítsuk meg félidőben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések