Szezámmagkrém

Amikor kicsik voltunk, nagymamám készített ilyet időnként, de amikor kérdeztem tőle, hogyan, sajnos már nem emlékezett a pontos receptre. Így elkészítettem saját elképzelés szerint. Mivel nem akartam, hogy túl sok olajat együnk, nem tettem hozzá sok kókuszzsírt, így nem lett túl krémes. De szerintünk így is finom volt. :)
Ezt ettük a hagymakrémleveshez, és szendvicsre is lehet kenni.

hozzávalók:
8 dkg szezámmag
25 g kókuszzsír
1 mk só
leheletnyi borsikafű

elkészítés:
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk vigyázva, nehogy odakapjon. Majd kávédarálóban kissé összetörjük, de csak annyira, hogy a szemek kettétörjenek, ne törjön szét apró szemekre az egész.
Ezután összekeverjük a kókuszolajjal, és hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, valamint a sót.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések