Paradicsomos káposzta
Ez
a recept egyszerűsége ellenére mégis az egyik kedvencem, hiszen
odavagyok a paradicsomért, és a káposztát is szeretem. A férjem
nemkülönben, így ez készült nálunk mára ebédre.
Hozzá a fasírt receptje is olvasható már. :)
A kép nem túl jó, de legalább valami... Éééééés végre sikerült feltölteni!!! Magdi, úgy tűnik, nem vártam eddig elég sokáig. Köszi a tippet!
hozzávalók:
2 fej hagyma
olaj, víz
só
kevés borsikafű
7-8 dl paradicsomlé + kb 4 dl víz
egy fél fej káposzta (kb 60 dkg)
elkészítés:
A káposztát legyaluljuk zöldséggyaluval.
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, sózzuk, és vízen és olajon megpároljuk.
Ha
megpuhult, ráborítjuk a paradicsomlevet és a káposztát is, felöntjük
vízzel, borsikafűvel is megszórjuk, illetve még ízlés szerint sózzuk,
majd hagyjuk a káposztát szépen megpuhulni.
Igazából ennyi az egész. :) Nekem ilyen arányok mellett egész sűrű lett, persze azért volt elég leve is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése