Rebarbara kompót almával

Mivel itt a rebarbaraszezon, leírom, én hogyan készítettem belőle kompótot. Egyik nagymamám is sokszor készített hasonlót, de azt képtelenség utánozni, nagyon finom volt. :)
Ez most savanykás lett, de lehet ízlés szerint édesíteni.

hozzávalók:
70 dkg rebarbara levélnyél
50 dkg alma
kb 1,5 l víz
4 ek cukor (2 ek nádcukor és 2 ek "sima")
szegfűszeg
1 citromkarika
csipet só

elkészítés:
A rebarbara héját, ha vastag, lehúzzuk, ha még zsenge a növény, rajtahagyjuk. Fölaprítjuk kb 1-1,5 cm darabokra. Az almát megpucoljuk, és azt is fölkockázzuk. A vízbe beletesszük a szegfűszeget, sót, cukrot, majd fölforraljuk. Hozzáadjuk a fölaprított rebarbarát és almát, és a citromkarikát is. Kb 5-10 percig főzzük, ill. amíg a gyümölcsök (vagyis a rebarbara elvileg zöldség) meg nem puhulnak.
Lehűtve tálaljuk.

Miért jó?
A rebarbara gazdag A, B és C-vitaminban, valamint ásványi anyagokban (pl. vas).
Vigyázat, tudtommal a levele mérgező, csak a levélnyelet fogyasszuk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések