Hagymakrémleves szezámos pirítóssal
Férjecskémmel kompromisszumot kötöttünk, ő ugyanis nem túl leveses, én pedig nagyon is hiányolom pár levesmentes nap után: így készült krémleves a hétvégén.
Nem sok krémleveshez való zöldségfélét találtam itthon, ezért készült hagymából.
Ám felturbóztam szezámkrémes pirítóssal.
hozzávalók:
2 krumpli
4 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
annyi víz, amennyi ellepi
só
olaj
10 dkg kesudió
elkészítés:
A kesudiót beáztatjuk - ha tudjuk, egy éjszakára, vagy csak fél-1 órára.
A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk minél kisebbre, hogy hamar megpuhuljanak. Egy fazékba borítjuk őket, felöntjük vízzel, majd sózzuk, és puhára főzzük. Ha ez megvan, egy turmixgépbe pakoljuk az áztatott, lecsöpögött kesudiót, rákanalazzuk a megfőtt krumplit és hagymákat, olajat csorgatunk hozzá, majd a főzőléből egy keveset ráöntünk. Elkezdjük összeturmixolni. Ha túl sűrűnek érezzük, a főzőléből még annyit adagolunk hozzá apránként, hogy megfelelő legyen. Végül még egyszer összerottyantjuk a tűzhelyen.
A kesudiótól igazán krémes lesz, abszolút nem hiányoltam a tejszínt.
A kesudiótól igazán krémes lesz, abszolút nem hiányoltam a tejszínt.
A szezámmagkrém elkészítése itt olvasható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése