Gyors spenótleves

Anyósom receptje alapján készült ez a leves, ami még jobban sikerült, mint vártam. Nagyon hamar elkészül, és nagyon finom. Na meg nagyon egészséges, hiszen a spenót hasznos táplálékunk.

hozzávalók:
10 dkg spenótlevél
4-5 sóskalevél
1 liter víz
1 ek liszt
2 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
növényi tejpor

elkészítés:
A zöld leveleket jól megmossuk, majd sós vízben kb10 perc alatt megfőzzük. (A sóskalevelek megbarnulnak!)
A lisztet száraz serpenyőben megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az olajat, beletörjük a fokhagymát. Ezt hozzáöntjük a leveshez, majd tetszés szerinti mennyiségű növényi tejjel még sűrítünk rajta.
Botmixerrel csak 4-et, 5-öt "bizzentünk" rajta, hogy szép zöld színe legyen, de maradjanak még benne levéldarabok is.

Miért jó?
Könnyíti az emésztést
Idegnyugtató hatású
Magas vastartalmú, így csökkenti a fáradságérzetet
Nyersen összeturmixolva, levet készítve belőle vérzéscsillapító hatású
Vízhajtó

Forrás: http://isteninovenyek.hu/2010/03/spenot-gyogynoveny/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések