Gombapörkölt spagettivel, alias "olaszos tészta"
Nem egy kifejezetten különleges recept, viszont ha "olaszos tésztát" csinálunk belőle, máris érdekesebb. A férjem ugyanis azt mesélte, hogy amikor gyerek volt, gyakran ette így a gombapörköltöt, és elnevezte "olaszos tésztának". Szerintem vicces és finom. :) Lássuk, mi is ez.
hozzávalók:
250 g gomba
250 g spagetti tészta
2 fej hagyma
2 ek őrölt pirospaprika
só
olaj
(házi) ketchup - vagy még jobb, ha van egy kis maradék pizzaszósz :)
reszelt sajt/tofu...
elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük olajos, sós vízben.
A pörkölthöz a hagymát felaprítjuk, és vízben és olajban megpároljuk. A gombát megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a megpárolódott hagymához, sózzuk, paprikázzuk, és öntünk hozzá vizet, amiben puhulhat.
Ha úgy érezzük, eléggé megpuhult, levesszük a tűzről és a spagetti tetejére kanalazunk a pörköltből egy adagot. És most jön a csavar: megszórjuk reszelt sajttal vagy tofuval, majd ketchupot is csorgatunk rá. Szerintem nagyon finom, és egy megszokott ételt máris különlegesebbé varázsoltunk. :) Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése