Kovásztalan kenyér
Omlós, egyszerű, gyors. :)
Inkább csak a nevében kenyér, sós nasiként tökéletes.
Inkább csak a nevében kenyér, sós nasiként tökéletes.
hozzávalók:
30 dkg liszt
13 dkg olaj
1 dl víz
1,5 mk só
ízlés szerint magvak - szezámmag, napraforgó, lenmag, mák, tökmag...
most ezek kerültek bele:
10 g mák
10 g szezámmag
15 g lenmag
15 g napraforgó
elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, az olajjal és a magvakkal, majd hozzáadjuk a vizet is.
A tésztát kinyújtjuk, és egy tepsibe fektetjük. Bevagdossuk a tetejét - kockázzuk, vagy hosszanti csíkokkal rudakat formázunk.
A sütőben 35-40 perc alatt 170°C-on megsütjük.
Tipp: A tésztát kétfelé vehetjük, és készíthetjük az egyik felét natúran, a másik felébe pedig kerülhetnek magok (a megadott mennyiség fele). De lehet akár az egész natúr is.
Tipp: A tésztát kétfelé vehetjük, és készíthetjük az egyik felét natúran, a másik felébe pedig kerülhetnek magok (a megadott mennyiség fele). De lehet akár az egész natúr is.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés