"Három az egyben" tészta
hozzávalók: 2 tepsinyi adaghoz
60-65 dkg liszt
fél-1 dl olaj
2,5 dl + 1 dl víz
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
tölteléknek:
1 dl növényi tej
barna cukor ízlés szerint
darált dió
karobpor
elkészítés:
Egyharmadát levágtam, megkentem kevés tejjel, megszórtam cukorral, majd darált dióval. Feltekertem.
A másik harmadát szintén megkentem tejjel, megszórtam cukorral és bőven karobporral is. Így hasonlít majd a kakaós csigához. Mind a diós, mind a karobos rudat fogtam, és kb 1 cm-es darabokra vágtam. Az így kapott csigákat lisztezett tepsibe fektettem.
A harmadik harmadból pedig "karobos-kókuszos bejgli" készült. (Ajánlom azoknak, akik annyira odavannak a kókuszért, mint én.) A tésztát megkentem tejjel, megszórtam cukorral, bőven kókusszal, karobbal, és feltekertem. Viszont ezt már nem vágtam fel centinként, hanem egyben hagytam, és így fektettem be a tepsibe. 170°C-on kb 20 perc alatt gyönyörűen átsültek, a bejglinek kell esetleg még pár perc.
Nagyon jó tészta, légiesen könnyű! Még fogok belőle más töltelékkel is készíteni, az biztos. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése