Rakott krumpli (sajnos kép nélkül)

A rakott krumpli egy végtelenül egyszerű étel, mégsem olyan egyszerű vegán változatban elkészíteni. Hiszen hagyományosan kolbásszal, tojással készítik. Viszont ez most nagyon finomra sikeredett. Meg is osztom a receptet.

hozzávalók: 5 főre
kb 10 szem közepes krumpli
1 fej hagyma
1 közepes padlizsán
pár szem paradicsom + paradicsomlé (ha sok paradicsomunk van, használjunk csak azt, ha nincs, egészítsük ki paradicsomlével)
olaj
kevés vegamix

öntet:
fél tofu
1-2 ek olaj
kevés citromlé - elveszi a tofu jellegzetes ízét
víz - hogy krémes legyen

elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A krumplit vékony szeletekre vágjuk, majd a paradicsommal, hagymával és padlizsánnal is ugyanígy teszünk. Egy teflonos/olajozott tepsibe lerakjuk az első sort - a krumpli felét. Megsózzuk, fűszerezzük, és kevés olajat öntünk rá. Következik a padlizsán, majd arra kerül a hagyma. Ismét sózzuk, olajozzuk. Jöhet a paradicsom, illetve paradicsomlé, majd a maradék krumpli a tetejére. Ismét sózzuk, olajozzuk.
Elkészítjük az öntetet: a tofut a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, majd ha elég krémes, ráöntjük a krumplira.
175°C-on kb 45 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések