Lekváros batyu

A "három az egyben tészta" negyedik változata. :) Ezzel jól indul (vagy zárul) a nap. :)



hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl víz (az élesztőhöz és a tésztához összesen)
fél dl olaj
10 dkg cukor
csipet só
2 dkg élesztő
töltelék: (sütésálló) lekvár
 
elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kb fél-1 dl vízben kevés cukorral, közben összekeverjük a maradék vízzel a lisztet, sót, cukrot és az olajat. Ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Az óra leteltével kettévesszük, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Felosztjuk 9 részre mindkét tészta adagot, és a közepükbe 1-1 kanálnyi lekvárt kenünk. Ezután a téglalapok szembenlévő széleit összefogjuk, összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak ki a batyuk.
170°C-os sütőben 20 perc alatt kisütjük őket. (Két tepsinyi adag lesz belőle, 18 darab.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések