Vaníliás "cappuccino"
Az ötletet ez a karobos ital adta, kicsit átformáltam a saját elképzelésem szerint. Nagyon jól esik a hűvös reggeleken vagy estéken. :)
hozzávalók:
2 dl víz + 3 ek növ. tejpor / 2 dl (növ.) tej
1 ek méz
1 ek vaníliás pudingpor
1 ek gabonakávé
csipet só
elkészítés:
A vizet/tejet elkezdjük melegíteni. Közben egy bögrébe kanalazzuk a kávét, pudingport (,tejport) és a mézet. Egy csipet sót is szoktam adni a tejes dolgokhoz, hiszen a tejnek is van egy sós íze. Összekeverjük a poros hozzávalókat és a mézet, majd ha a folyadék felforrt, ráöntjük. Ismét alaposan összekeverjük, és ha van annyi türelmünk, megvárjuk, amíg kicsit hűl. Ha nincs, lassan kortyolgatjuk. :)
Tipp: Ha nem siettem volna, azt hiszem, házi kókusztejjel készítve még finomabb lett volna.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése