Gombakrémleves



hozzávalók:
1 hagyma
2 közepes krumpli (ez segít besűríteni)
kb 20 dkg gomba
2 répa
2 ek liszt (akik gluténmentes diétán vannak, nyugodtan kihagyhatják, enélkül is jó lesz)
kevés vegamix
fél kk borsikafű
rozmaring
8 dl víz
olaj+víz
esetleg 3 ek növényi tejpor (tejszín helyett)

elkészítés:
A hagymát megpároljuk kevés olajon és vízen (hogy ne hevüljön az olaj), majd rádobjuk a feldarabolt krumplit, répát és gombát, és a lisztet is rászórjuk. Összekeverjük és kevés vízzel pár percig hagyjuk párolódni. Majd felöntjük vízzel, fűszerezzük (ha teszünk bele tejport, akkor azt is most öntjük hozzá).


Puhulásig főzzük, majd levesszük a gázról és kicsit hűtjük (hogy a turmixoláskor a gépnek ne ártson a forró étel).







Ha picit hűlt, összeturmixoljuk. Aztán még visszatesszük a gázra csak annyi időre, hogy még egyszer felforrjon. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések