Tofusült krumplipürével és salátával

Igen gyors és finom ebéd. Számomra meglepő volt, hogy a tofu így elkészítve ízre, állagra hasonlított a húshoz. Mindenesetre nagyon ízlett nekünk. :)


hozzávalók: 2 főre
kb 5 szem krumpli
1 natúr tofu (300 g)
pizza fűszerkeverék
olaj
2 paradicsom
kb 10 szem koktélparadicsom
1 paprika
fél kígyóuborka

elkészítés:
A tofut felkockázzuk jó apró darabokra. Egy teflonos tepsibe borítjuk úgy, hogy a kockák ne fedjék egymást (így tud jól megsülni), majd kevés olajjal meglocsoljuk és sóval, pizza fűszerkeverékkel fűszerezzük. Sütőben 170°-on 10 percig sütjük, majd megforgatjuk a kockákat, hogy mindkét oldaluk megsülhessen. További 10 percig sütjük, és készen is vagyunk vele.
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, kb fél-1 dl olajat öntünk hozzá, és a főzőlevéből is hagyunk rajta egy keveset. Összetörjük robotgéppel. (Ha kell, még sózhatjuk is.)
A salátához minden zöldséget megmosunk és összedarabolunk, majd összekeverjük. (Azért ilyen szép színes ez a saláta, mert a kertben van sárga koktélparadicsomunk és "fekete paradicsomunk" is. Sima piros paradicsommal is finom. :))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések