"Joghurtos" tészta sült padlizsánnal

Ez az egyik kedvenc tésztánk. Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. (A fénykép azért ilyen, mert útközben kellett ebédelnünk.... :))

hozzávalók: 2 főre
25 dkg száraztészta - penne, szarvacska, farfalle stb.

1 tofu
3 ek olaj
1 dl víz - illetve annyi, hogy a tofu krémesen híg állagú legyen

1 padlizsán
olaj
szójaszósz

elkészítés:
A tésztát sós vízben a szokásos módon megfőzzük. Közben a padlizsánt megmossuk, megpucoljuk és kb 1 cm vastag karikákra vágjuk. Egy tányérba olajat és szójaszószt öntünk, összekeverjük, és a padlizsánkarikákat megforgatjuk benne (kicsit bele is nyomkodhatjuk :)). Azután a padlizsánokat egy tepsibe sorakoztatjuk és puhára sütjük. A tésztához már csak a "joghurtot" kell elkészítenünk. Illetve gondolom, el lehet készíteni szójajoghurttal is, de én azt még sosem vettem... Tehát a tofut földaraboljuk, és hozzáadjuk a sót, olajat és annyi vizet, hogy krémes legyen (akár egy kis citromlevet is adhatunk hozzá, de anélkül is jó). Egy csészés turmixban, vagy botmixerrel simára dolgozzuk. Összeforgatjuk vele a tésztát, és a padlizsánnal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések