Rakott tök

Mára az volt a feladatom, hogy a megmaradt ételekből készítsek valamit. Mi maradt meg - főtt rizs és sült tök. Innen jött az ötlet, hogy készítek belőle rakott tököt. Gyorsan meglett, és finom volt. :)

hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) rizs
fél főzőtök (nálunk sárga tök van a kertben, nagyon finom sütve)
1 kapros tofu (300 g)
vegamix
olaj

elkészítés:
A rizst megfőzzük: megpirítjuk, és amikor a szemek kezdenek elfehéredni, kétszeres mennyiségű forró vizet öntünk rá. Sózzuk, és hagyjuk, hogy fölszívja a vizet (ha kevergetjük, nem lesz pergős). Közben a tököt megmossuk, megpucoljuk, kivájjuk a belsejét, és fél-1 centis darabokra vágjuk (szerintem elég a tök fele ehhez az ételhez). Egy teflonos tepsibe pakoljuk, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, fűszerezzük és 25-30 perc alatt 170°-on megsütjük. Elkészítjük az öntetet is: a tofut 1,5 dl vízzel összeturmixoljuk. Ha minden elkészül, rétegezzük egy jénai tálba: alulra kerül a rizs fele, arra tesszük a tököt, és az öntet kicsit kevesebb, mint felét, majd jöhet a rizs megmaradt része, és a tetejét leöntjük a maradék tofus öntettel. 170°-os sütőben fél óra alatt összesütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések