Néhány szó a karobról

Egyik kedves olvasóm kérte, hogy ismertessem egy picit a karobot.

A karob a szentjánoskenyérfa termése, melyet kiszárítva és leőrölve állítják elő a karobport. Semmilyen adalékot nem tesznek hozzá, így kerül forgalomba.
A kapott por nagyon hasonlít a kakaóra, ezért használják annak helyettesítésére. (Viszont a kakaóhoz képest elég kb fele mennyiség.)
  
 Hogy miért használom ezt, és nem kakaót?
Nem tartalmaz teobromint, amely egy, a koffeinhez hasonlóan serkentő hatású alkaloid (s nem mellesleg erősen allergén). Glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátriumszegény.
Antioxidáns hatású,  vitaminokban, élelmi rostokban és kalciumban is gazdag. Védi a beleket az izgató anyagoktól.
Mivel a csokoládé erősíti a migrént, és az arra való hajlamot, nekem nem ajánlott, így minden formában igyekszem tartózkodni a kakaótól is.

Hol kapható?
A bioboltokon kívül én már több "egyszerű" élelmiszerüzletben is találkoztam vele.




Forrás: http://www.mindmegette.hu/csokipotlo-karob-46049
           http://www.napfenyesetterem.hu/vegan-eletmod/mire-jo-a-karob

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések