Mézespuszedli

Puszedlire vágytam. Viszont a boltban kapható sütikkel nem igazán vagyok megelégedve. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de büdösnek találom őket. (Azt hiszem, a hozzáadott térfogatnövelő-szer miatt, ami ammóniaszármazékot tartalmaz.) Így inkább sütöttem magunknak olyat, ami garantáltan finom, illatos, és tudom, mit tartalmaz. (Ja, és hamar elkészül. :))


hozzávalók: fél adag, bár nekem ebből is 38 db lett
13 dkg méz
25 dkg liszt
6 dkg margarin vagy 3-4 dkg kókuszvaj
5 dkg cukor
8 dkg zabpehelyliszt
fél kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék


elkészítés:
A megmelegített mézben feloldjuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és jól összegyúrjuk. 5-10 percre betesszük a hűtőbe, hogy kihűljön. Ha letelt az idő, fél cm vastagra kinyújtjuk és formákat szaggatunk belőle. 170 fokon teflonos/olajjal kikent tepsiben 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Dobozban hosszú ideig eltárolható.  


Tipp: Szomorú voltam, mert a várakozásommal ellentétben csak addig maradt puha a puszedli, amíg ki nem hűlt. Viszont a férjem  kitalálta, hogy tegyük be dobozostól a hűtőbe, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütis dobozt, vegyük le a tetejét, és hagyjuk, hogy a sütik beszívják a levegő páráját. (Jó, ha ekkor nem eszünk a közelében fokhagymás pirítóst;)) És valóban, pár óra alatt csodálatosan megpuhultak!





A recept alapjául ez szolgált.

Megjegyzések

  1. Én is épp hasonlóra vágyom napok óta:-), és most szerettem volna vmit kitalálni, amit ma, ha hazaérünk, megsüthetek. Akkor nem keresgélek, vagy agyalok, hanem ezt elkészítem (talán egy kis karobmázzal, pirított dióval, majd meglátjuk. Nagyon köszi :-)

    VálaszTörlés
  2. Már láttam is a Te változatodat. Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések